,

Kroketi od bundeve

Za krokete vam treba:

– pire od butternut bundeve (dvije šalice)

– cassava brašno (šalica ili malo više, ovisi o vlažnosti)

– aru prah (1/4 šalice)

– sol (3 žličice)

– ekstra djevičansko maslinovo ulje

PRIPREMA:

Bundevu pecite oko sat i pol u kori u pećnici na 200°C. Nakon toga je izvadite i pažljivo nožem odstranite koru (koja se mora lako skidati) dok je još vruća. Žlicom zagrabite meso bundeve i stavite na tanjur da se ohladi.

U ohlađeno meso bundeve dodajte sol i aru prah. Nakon toga počnite dodavati cassava brašno sve dok ne dobijete smjesu dovoljno kompaktnu da od nje izradite njoke. Moraju biti vrlo mekani. Spuštajte njoke u slanu vodu i kuhajte dok ne isplivaju. Ako ih prekuhate bit će žilavi. Ohlađene njoke nožem režite na male komadiće i ubacujte na vruće maslinovo ulje. Izvadite kada porumene. Možete dodatno posoliti. Uz njih poslužite umak po želji.

*potraži nomato umak na cupoftea.hr

Dobar tek!

Vezane objave

Dokolica

“Ovakve riječi … nisu upućene čovječanstvu, već vremenu, čitateljima novina, masi čija opasnost, smatram, ne leži u manjku vjere u sebe i vlastitu uzvišenost. Često

Klikni za više »

Barefoot obuća

Ovo je jedna od tema koja mi neprestano zaokuplja misli. Gledala sam, čitala, ispitivala stručnjake i došla sljedećeg zaključka – djeca trebaju hodati bez uložaka

Klikni za više »