Za krokete vam treba:
– pire od butternut bundeve (dvije šalice)
– cassava brašno (šalica ili malo više, ovisi o vlažnosti)
– aru prah (1/4 šalice)
– sol (3 žličice)
– ekstra djevičansko maslinovo ulje
PRIPREMA:
Bundevu pecite oko sat i pol u kori u pećnici na 200°C. Nakon toga je izvadite i pažljivo nožem odstranite koru (koja se mora lako skidati) dok je još vruća. Žlicom zagrabite meso bundeve i stavite na tanjur da se ohladi.
U ohlađeno meso bundeve dodajte sol i aru prah. Nakon toga počnite dodavati cassava brašno sve dok ne dobijete smjesu dovoljno kompaktnu da od nje izradite njoke. Moraju biti vrlo mekani. Spuštajte njoke u slanu vodu i kuhajte dok ne isplivaju. Ako ih prekuhate bit će žilavi. Ohlađene njoke nožem režite na male komadiće i ubacujte na vruće maslinovo ulje. Izvadite kada porumene. Možete dodatno posoliti. Uz njih poslužite umak po želji.
*potraži nomato umak na cupoftea.hr
Dobar tek!