Za umak vam treba:
– 3 svježe cikle
– 4 svježe mrkve
– 2 žlice jabučnog octa
– 2 žličice soli
– žlica origana (po ukusu)
– 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
PRIPREMA:
Dobro operite svježu ciklu i mrkvu, ali nemojte oguliti. Stavite ih na pleh i u pečnicu na 200°C. Pecite ih sve dok vilicom ne budete s lakoćom prošli kroz njih. Izvadite i ostavite da se malo ohlade. Ako vam se koji dio kore jače zapekao skinite ga, a ostatak ubacite u blender s ostatkom sastojaka.
Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu – poput ketchup-a! Probajte okus i dodajte začine po želji.
Umak pohranite u čiste teglice te ga čuvajte u hladnjaku do tjedan dana. Možete ga koristiti kao umak za pizzu, umak za tjesteninu od bundeve ili krokete od bundeve, #aip bolognese…
Dobar tek!