,

Nomato umak #aip

Za umak vam treba:

– 3 svježe cikle

– 4 svježe mrkve

– 2 žlice jabučnog octa

– 2 žličice soli

– žlica origana (po ukusu)

– 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

PRIPREMA:

Dobro operite svježu ciklu i mrkvu, ali nemojte oguliti. Stavite ih na pleh i u pečnicu na 200°C. Pecite ih sve dok vilicom ne budete s lakoćom prošli kroz njih. Izvadite i ostavite da se malo ohlade. Ako vam se koji dio kore jače zapekao skinite ga, a ostatak ubacite u blender s ostatkom sastojaka.

Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu – poput ketchup-a! Probajte okus i dodajte začine po želji.

Umak pohranite u čiste teglice te ga čuvajte u hladnjaku do tjedan dana. Možete ga koristiti kao umak za pizzu, umak za tjesteninu od bundeve ili krokete od bundeve, #aip bolognese…

Dobar tek!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vezane objave

Dokolica

“Ovakve riječi … nisu upućene čovječanstvu, već vremenu, čitateljima novina, masi čija opasnost, smatram, ne leži u manjku vjere u sebe i vlastitu uzvišenost. Često

Klikni za više »

Barefoot obuća

Ovo je jedna od tema koja mi neprestano zaokuplja misli. Gledala sam, čitala, ispitivala stručnjake i došla sljedećeg zaključka – djeca trebaju hodati bez uložaka

Klikni za više »