Za džem vam treba:
– 500g smrznutog šumskog voća
– 4 žlice meda
– žličica soka od limuna
– prstohvat soli
PRIPREMA:
U blender ubacite smrznuto (ako imate dovoljno jak blender) ili odleđeno voće i blendajte dok se sve ne usitni. Po želji možete ostaviti i krupnije komade voća.
U dubokoj tavi pomiješajte voće iz blendera, četiri žlice meda, limunov sok i sol te počnite zagrijavati na visokoj temperaturi. Kad smjesa zakuha smanjite temperaturu, pokrijte poklopcem i ostavite da lagano krčka uz povremeno miješanje. Džem je gotov kada većina vode ispari i smjesa postane gusta.
Dobiveni džem čuvajte u hladnjaku do 7 dana. Možete ga koristiti kao namaz ili kao punjenje za kolačiće. Ako ga koristite kao punjenje, za dodatno zgušnjavanje i efekt žele bombona, pred kraj kuhanja u džem možete dodati goveđu konzumnu želatinu.
Dobar tek!