,

Džem od šumskog voća #aip

Za džem vam treba:

– 500g smrznutog šumskog voća

– 4 žlice meda

– žličica soka od limuna

– prstohvat soli

PRIPREMA:

U blender ubacite smrznuto (ako imate dovoljno jak blender) ili odleđeno voće i blendajte dok se sve ne usitni. Po želji možete ostaviti i krupnije komade voća.

U dubokoj tavi pomiješajte voće iz blendera, četiri žlice meda, limunov sok i sol te počnite zagrijavati na visokoj temperaturi. Kad smjesa zakuha smanjite temperaturu, pokrijte poklopcem i ostavite da lagano krčka uz povremeno miješanje. Džem je gotov kada većina vode ispari i smjesa postane gusta.

Dobiveni džem čuvajte u hladnjaku do 7 dana. Možete ga koristiti kao namaz ili kao punjenje za kolačiće. Ako ga koristite kao punjenje, za dodatno zgušnjavanje i efekt žele bombona, pred kraj kuhanja u džem možete dodati goveđu konzumnu želatinu.

Dobar tek!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vezane objave

Dokolica

“Ovakve riječi … nisu upućene čovječanstvu, već vremenu, čitateljima novina, masi čija opasnost, smatram, ne leži u manjku vjere u sebe i vlastitu uzvišenost. Često

Klikni za više »

Barefoot obuća

Ovo je jedna od tema koja mi neprestano zaokuplja misli. Gledala sam, čitala, ispitivala stručnjake i došla sljedećeg zaključka – djeca trebaju hodati bez uložaka

Klikni za više »