Namještaj – što sam kupila za kuću?

Spavaća soba

Spavaća soba nas je dočekala sa svijetlim podovima, bijelim zidovima i predivnim pogledom. Nismo željeli gubiti vrijeme na razmišljanja i promišljanja kakav krevet izraditi kod stolara, u trgovinama koje smo obišli nismo pronašli ništa što nam se sviđa pa smo odlučili kupiti najjednostavniji krevet dostupan online da nam što prije stigne. Dodatni bonus bila je i prihvatljiva cijena . Dva kreveta dimenzija 90×200 i 180×200 u trgovini VidaXL zadovoljila su sva naša očekivanja. Uvjet je bio i da su kreveti jednaki, ali različitih dimenzija da ih možemo spojiti jer Julia spava pored nas. Uz krevet smo izabrali klupicu PERJOHAN iz Ikea-e koja nam stoji uz podnožje kreveta i služi za odlaganje stvari te noćni ormarić iz iste serije. Soba je sada prozračna i drago nam je što se radi o predmetima od punog drva, a ne mješavini ljepila i drvnog otpada.

Dnevni boravak

Dnevni boravak je povezan s blagovaonom i tu smo nastavili pratiti naš cozy stil. Na podu je parket i na njega smo stavili kravlju kožu kupljenu u Ikea-i na odjelu “Kakvo je, takvo je”. Ektorp kauč s Hallarp bež navlakom je jedina sofa koju smo uspjeli pronaći u ovom stilu sa “zavjesicama” koje vise na dnu. Sviđa nam se što se navlake lako skinu i operu kad se uprlja. Sa suprotne strane sofe postavili smo kožnu klupicu iz Lesnine u koju smo se zaljubili još prije dvije godine. Postolje je metalno, rukohvat je drvo manga, a koža je kozja. Nismo željeli nasuprot sofe joše jedan “glomazan” predmet da bi prostorija disala i da bi fokus bio na stolu i pogledu kroz prozor. Na strop smo objesili luster koji ima 5 lampi i 5 utora za svijeće. Baš takvu lampu smo tražili i iznenadili se kad smo je pronašli u podrumu kuće. Koja slučajnost!

Blagovaonica

Stol kao središte svega. Za moju obitelj zajednički objedi imaju veliko značenje i zato smo posvetili puno pažnje traženju onog idealnog . Pronašli smo dasku stola Ambia Home imena “Memory” izrađenog od magna parketa u Lesnini koja nas je osvojila na prvu. Vraćali smo se četiri puta i gledali je iz svih kuteva. Uzimali smo u obzir i druge ploče, naravno, ali svaki put kad bismo vidjeli ovu, osjećali smo se kao da smo došli doma (kući, kako kažu u Požegi). Na odjelu sa sniženjima u Lesnini pronašli smo i drvenu klupicu koja odgovara boji stola u pola cijene. Davor je istoga trena stavio klupicu na rame i krenuo prema blagajni. Boje stola i klupice odgovaraju starom parketu na podu koji je obnovljen, a zidovi su bijeli. Stolice smo donijeli iz Zagreba jer su mi i dalje toliko lijepe da ih nisam mogla ostaviti i savršeno pašu uz sofu jer su bež boje. U ovom prostoru planiramo urediti zidove da podsjećaju na zidove u drvenim kućiama, ali o tome neki drugi put.


Upravo ste čitali članak iz magazina Cup of Tea Living. Prijavom na Cup of Tea newsletter priuštit ćete si najsporijih 15 minuta svake nedjelje ujutro kada novi broj magazina stiže u vaš sandučić.

*brojeve nije moguće primiti retrogradno

*prijaviš li se na newsletter do nedjelje prije 7:00 ujutro, magazin će stići na tvoju adresu u 7:00

*magazin je predviđen da se čita na tabletu ili laptopu, uz šalicu toplog napitka i pod dekicom

:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *