Ideje za kišni dan

URADI SAM (DIY) terarij set je proizvod koji donosi zabavu u vaš dom, a uz to stvara i osjećaj zadovoljstva – jer sve je bolje kada san napraviš!” – @biljke.plants

U setu se nalazi:

• 3 biljke i mahovina

•drenažni sloj, aktivni ugljen, zemlja i dekorativni kamečići

•alati za rad i čišćenje

•video tutorial za izradu

•upute za održavanje

•staklenka od 100% recikliranog stakla s plutenim poklopcem

SMJEŠTAJ

Idealna pozicija je blizu prozora sa filtriranim tj. neizravnim svijetlom cca. 2‑4 metra od prozora. To je pozicija na kojoj terarij kondenzira sa sitnim sitnim kapljicama, tokom sunčanih dana.

PODREZIVANJE

Terarij po potrebi ošišajte. Ukoliko su biljke prerasle svoje stanište ‑ skratite ih. Nikad ne režite više od 1/4 biljke. Također, ukoliko biljke u velikoj mjeri dodiruju stjenke staklenke ‑ uklonite ih.

P.S. Biljke šišajte čistim škarama koje ste prethodno prebrisali medicinskim alkoholom. Nakon šišanja terarij prozračite do 48h kako bi rana zacijelila.

ČIŠĆENJE

Potrebno je povremeno obrisati prašinu sa stakla te očistiti unutrašnjost terarija. Pri tome možete koristiti sredstvo za čišćenje stakla tako da sredstvo nanesete na krpicu i s krpicom prebrišete stijenke terarija iznutra.

ZALIJEVANJE

Terarij je potrebno zaliti kada primijetite da je mahovina suha, da je zemlja posvijetlila, da su kamenčići promijenili boju ili ako se terarij ne kondenzira već duže vrijeme.

Terarij zalijevamo isključivo kišnicom ili destiliranom vodom. Potrebno je pola decilitra vode te po potrebi dodatno zaliti za nekoliko dana. Biljke zalijevamo po kamenčićima ili zemlji, pazeći da se listići ne smoče.


Upravo ste čitali članak iz magazina Cup of Tea Living. Prijavom na Cup of Tea newsletter priuštit ćete si najsporijih 15 minuta svake nedjelje ujutro kada novi broj magazina stiže u vaš sandučić.

*brojeve nije moguće primiti retrogradno

*prijaviš li se na newsletter do nedjelje prije 7:00 ujutro, magazin će stići na tvoju adresu u 7:00

*magazin je predviđen da se čita na tabletu ili laptopu, uz šalicu toplog napitka i pod dekicom

:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *