Kroketi od bundeve

Bundeva – kraljica jeseni

Najviše volim u pećnicu ubaciti dvije do tri male bundeve i ostaviti ih da peku u kori oko dva sata, a nakon toga spremam pire od kojeg radim sve od slanih do slatkih jela.

Za krokete vam treba:

– pire od butternut bundeve (dvije šalice)

– cassava brašno (šalica ili malo više, ovisi o vlažnosti)

– aru prah (1/4 šalice)

– sol (3 žličice)

– ekstra djevičansko maslinovo ulje

Kako pripremiti krokete?

Bundevu pecite oko sat i pol u kori u pećnici na 200°C. Nakon toga je izvadite i pažljivo nožem odstranite koru (koja se mora lako skidati) dok je još vruća. Žlicom zagrabite meso bundeve i stavite na tanjur da se ohladi.

U ohlađeno meso bundeve dodajte sol i aru prah. Nakon toga dodajte cassava brašna sve dok ne dobijete smjesu dovoljno kompaktnu da od nje izradite njoke. Moraju biti vrlo mekani. Spuštajte njoke u slanu vodu i kuhajte dok ne isplivaju. Ako ih prekuhate biti će žilavi. Ohlađene njoke nožem režite na male komadiće i ubacujte na vruće maslinovo ulje. Izvadite kada porumene. Možete dodatno posoliti. Uz njih poslužite umak po želji.

*kod mene je serviran nomato umak čiji vam recept donosim u slijedećem broju!

Dobar tek!


Upravo ste čitali članak iz magazina Cup of Tea Living. Prijavom na Cup of Tea newsletter priuštit ćete si najsporijih 15 minuta svake nedjelje ujutro kada novi broj magazina stiže u vaš sandučić.

*brojeve nije moguće primiti retrogradno

*prijaviš li se na newsletter do nedjelje prije 7:00 ujutro, magazin će stići na tvoju adresu u 7:00

*magazin je predviđen da se čita na tabletu ili laptopu, uz šalicu toplog napitka i pod dekicom

:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *