Vilinski keksi s cvijećem | Shortbread prhki keksi

Recept:
– 220 g maslaca na sobnoj temperaturi
– 220 g bijelog brašna
– 100 g šećera u prahu
– 100 g kukuruznog škroba
– prstohvat soli
– cvijeće po želji

Uberite cvijeće i umetnite ga između dva papira u knjigu pod nešto teško na barem sat vremena.

U zdjelu prosijajte brašno, šećer, škrob i sol i ubacite polovicu mekanog maslaca i krenite miksati s mikserom. Postepeno dodajte i ostatak maslaca i prebacite smjesu na pobrašnjenu podlogu. Razvaljajte tijesto na debljinu do 5 milimetara i kalupom ili šalicom vadite krugove. Krugove posložite na lim obložen papirom za pečenje. Pečnicu zagrijte na 170°C i pecite ih oko 20 minuta odnosno dok im dno ne porumeni.

Izvadite ih van i nakon minute utisnite u njih cvijeće.

Želim Vam dobar tek!

:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *