Online joga | Uz koga vježbam u karanteni?

Ova izolacija donijela je i jednu dobru stvar – online satove joge. Nakon skoro svake objave na Instagramu kako vježbam jogu uz svoje najdraže učitelje stigao bi mi popriličan broj sličnih pitanja – kako da i ja dođem do te online joge?

U nastavku upoznajte predivne ljude s kojima vježbam i njihove brendove! Čitajte kako je cijela ova situacija oko virusa utjecala na njihove poslove, kako se nose s tim i kako se možete biti dio njihove virtualne joge.

Hara studio

Osnivačica brenda i vlasnica studija:
Sandra Tiljak Matej, kozmetičar, maser i joga učitelj

Ovim poslom se bavim posljednjih 15 godina, a prije 5 godina sam otvorila vrata Hare, studija u kojem mi je bila želja objediniti sve djelatnosti kojima se bavim, pa je tako danas Hara joga, massage & organic beauty studio!

Iako sam mjesecima razmišljala o pokretanju virtualnog studija, tek me novonastala situacija “natjerala” da tu misao pretvorim u realnost pa sam nedavno na Facebook-u aktivirala i virtualni studio putem kojeg vodim yoga satove, meditacije i razne radionice iz wellness branše.

Taj način rada se (iako mi je draže raditi uživo) pokazao kao praktičan za mnoge zbog nekoliko razloga:

– ušteda vremena jer ne morate dolaziti u studio

– fleksibilnost termina (iako se spajamo uživo, ovaj kanal nam omogućuje da sat ostane na stranici i nakon live prijenosa, pa tako možete vježbati u terminu koji vama odgovara)

– ušteda novca – mjesečna članarina je jeftinija nego ona u studiju – gdje god da jeste, lako se možete uključiti 

Sretna sam što su najavili uskoro otvaranje i uslužnih djelatnosti i da se polako sve vraća u normalu, no, bez obzira na to, Harin virtualni studio će i dalje raditi za vas. 

Ako nam se želite pridružiti, prijavite se na Studio Hara i prvih tjedan dana vježbajte s nama besplatno!

Veselim se našem druženju!
Vaša Sandra 

Yoga Place

View this post on Instagram

So, here I am ⭐💛 Putovanje, život, yoga… . Putem se, na fizičkoj razini, dok radite vježbe koje su ponuđene kao alati za otkopavanje rudnika, dogodi da se tijelo ojača i transformira na sebi svojstven i jedinstven način. Ponekad uz očekivano, ponekad uz razočaranje. . Često ne baš na način na koji ste pripremljeni kroz "plan" koji daje rezultat i ne kroz proces koji je detreminiran postpupkom i sadržajem na određen način. . Transformacija traje godinama, baš kao što se i naše emocije, vjerovanja i sakupljena znanja slažu kroz život tako i periodi u kojima tijelo daje svoj odgovor na određen način mogu biti dugotrajni i promjenjivi. 🌿 Ono što je sigurno je da nema jo(j) joj(j) efekta. 🌿 Jednom prijeđena barijera je prijeđena barijera. Međutim, tu nije sreća, zapravo je sreća u svim novim barijerama koje se pojavljuju. Što ih je više, više su prisutne, to više ih možemo maknuti. . Ono što je važno je dobro razumjeti da ne postoji niti jedan čovjek, znanost ili znanje koje vam može objasniti i obećati logiku, smisao i pravilo. Ni jedan proces tamo negdje na nekome u neko vrijeme pod nekim uvjerima nije sličan vašem. . Svako tijelo, sva naša iskustva i procesi su potpuno individualni. Nema čarolije. Nema utješnih činjenica iz udžbenika za koje se naš um spreman vezati da bi nam objasnio i olakšao razumijevanje. Jer on to voli. Voli biti u pravu i voli kad mu je lijepo. A mi mu vjerujemo. Ne vjerujte svemu što mislite. 🙃🌿 . Razumijevanje , znanje, zrelost i vjerovanje u PROCES ključ je koji se jača i stječe kroz ISKUSTVO. . Naprimjer, sjetite se doživljene ljubavne boli sa 17 godina i zamislite doživljaj sa 47 godina. To ne bi bilo ni približno isto. Zar ne? . Dozvolite ISKUSTVU da vas nauči i vjerujte da jednostavno idete tamo gdje trebate ići da primili sve lekcije i znanja i pouke. Dozvolite da vas ponekad iznenadi gdje ste završili i shvatite to kao dio transformacije koja traje. . . Ponekad stvari oko sebe ne vidite jasno dok sjedite ili ležite u mraku, ali znate svejedno da su one ovdje, oko vas, u vama, na dohvat ruke 🙏🌿😉❤️🕉️ Namaste #yoga #yogislife #yogaeveryday #yogaislife #yogalover #yogaliving #yogaplace #yogi #loveyoga #yogateacher

A post shared by 🌿🔸 Korana 🔸🧘🏻‍♀️🕉️ (@korana_yoga_place) on

Osnivačica brenda i vlasnica studija: Korana Kolec, učiteljica joge

U ovom svjetovnom životu nesuđena sam knjižničarka. U ovom drugom, svjetovnom, ali manje materijalnom, igrom, što Svemira, što karme koju pratim i stvaram, učiteljica sam yoge i odnedavno na još jednom joga školovanju, mekše je reći, putu koji me posebno i duboko ispunjava.

Mama sam dvije djevojčice, improvizator i osnivačica Yoga Place- a, prvog joga studija u našem malom gradu. Život u provinciji, život je iz mojih snova jer vjerujem i do sada se nekim čudom, u koja također vjerujem, pokazalo točno, da nas sve “loše” nekako zaobiđe, malo nas sačuva. Možda je to jer volimo i grlimo prirodu malčice dublje ili samo češće. Ne znam. Ali vjerujem. 

Novonastala situacija za mene i za “posao” kojim se bavim nije donijela strah ili neizvjesnost. Zaista, niti u jednom trenutku nisam posumnjala da Planeta i Svemir ne surađuju i na kraju, događa se ono što mora, koliko god zvučalo neprihvatljivo. Moja su pak očekivanja premašile predivne žene s kojima dijelim ovaj put, moje polaznice, potpora i velika radost za mene i žene s instagrama, nepoznate, ali one koje vibriraju tu negdje. Svatko od nas vibrira drugačije i zato je dar privući tu ispunjavajuću vrstu podrške i na ovaj virtualan način. 

Online joga ide kod nas neopterećeno. Svi su dobrodošli, idemo prilagođeno i polako s ponekim izazovom u novim praksama, joga je iznad svega praksa koja radi na upoznavanju, na otkrivanju, na manje intelektualnim a više intuitivnim riješenjima. Velika je razlika između biti napredan vježbač i napredan yogi. Asane trebaju biti udobne i ugodne i zato je osoba koja uživa i poštuje vrijeme kada je spremna na neku asanu ili duboku praksu, napredni yogi. Zato je, osobno, važno vibrirati s onim tko znanje prenosi, moći imati povjerenja čak i ako ti se nešto ne sviđa uvijek i odmah. 

Online idemo utorkom i četvrtkom od 18:30 a subotom ujutro od 10 h. Snimke su dostupne svima ako zatražite, praksa je raznolika. Navratite na web Yoga place-a ili na Instagram ako tražite ili želite dijeliti inspiraciju.

Do tada, ljubav i svjetlo svima 

Melon&Lime

Osnivačice brenda: Jelena Šangarelo i Rebeka Vegelj

Koronavirus sve nas je ovih tjedana izbacio iz tračnica. Društvena izolacija, strah od bolesti, odvajanje od obitelji, usamljenost i neizvjesnost oko posla ne samo da su neugodni, nego na naše psihičko i fizičko zdravlje mogu ostaviti duboke posljedice. Ostanak kod kuće može biti stresan i izazovan, ali možemo ga pokušati promatrati i na drugi način te ga pokušati iskoristiti za prijeko potreban reset tijela i uma. Na izolaciju možemo gledati i kao na “kozmički poklon”, koji nam daje dodatno vrijeme za refleksiju i dublji pogled na to što se događa oko nas i u nama.

Kad je svijet oko nas kaotičan, više nego ikad potrebno je stvoriti mjesto u sebi kojem ćemo se vraćati i u kojem ćemo se osjećati snažno i sigurno. Usto, više nego ikad, važno je sačuvati svoje fizičko, ali i psihičko zdravlje. Iako je vrijeme izazovno, svakodnevno svjedočimo i tome koliko nas je ova situacija, iako fizički odvojila, povezala na mnoge druge načine i vratila nam vjeru u ljude. I djevojke iz Melon & Limea, hrvatsko-slovenskog joga startupa koji oko sebe okuplja zajednicu joga učitelja i entuzijasta, odlučile su dati svoj doprinos tome da se za vrijeme izolacije osjećate smirenije i snažnije.

Melon&Lime, naime, stvara prostirke za jogu povezane s aplikacijom koja sadrži posebno osmišljen vođeni sadržaj za vježbanje kod kuće. Dosad je taj sadržaj bio dostupan samo vlasnicima prostirki koje tu aplikaciju otključavaju, no od sada se svakog tjedna taj sadržaj besplatno nudi svima putem Instagram profila!

Svakog ponedjeljka u 18 sati na Instagram profilu @melonandlimemats slovenska učiteljica joge Katarina Tavčar i hrvatska učiteljica Maja Ranogajec, vode uživo satove joge na slovenskom, odnosno hrvatskom jeziku – za sve početnike ali i naprednije vježbače koji se žele opustiti, centrirati i napraviti nešto dobro za svoje tijelo.

Za one kojima je možda teško pratiti vježbe na Instagramu, Melon & Lime je omogućio i praćenje putem Zoom aplikacije na desktop uređajima.

Osim vježbanja joge, kako biste što lakše prebrodili izolaciju, Melon & Lime vam preporuča da:
* Iskoristite ovo vrijeme za razmišljanje i fokusirate se na sebe i na stvari koje možete kontrolirati. Iskreno komunicirajte o o tome kako se osjećate sa svojom obitelji i prijateljima. Strah, panika, nesigurnost i usamljenost u potpunosti su normalni osjećaji i potrebno je o njima govoriti. Ako osjećate da vam je potrebna profesionalna pomoć, potražite je.
* Zadržite svoju rutinu, koliko možete. Čak i ako nemate mogućnost rada od kuće, pokušajte obavljati dnevne aktivnosti slično kao i dosad. Istraživanja su pokazala da naša tijela bolje funkcioniraju kad jedemo, spavamo i vježbamo po uobičajenom rasporedu.
* Napravite povremeno pauzu od vijesti. Ostanite informirani kroz pouzdane izvore, ali pokušajte konzumirati što manje vijesti, pogotovo neprovjerenih i nagađanja.
* Upišite online tečaj nečeg što ste oduvijek željeli naučiti.
* Radite nešto s rukama – slikajte, crtajte, pletite, kuhajte, posvetite se kućnim biljkama – bilo što što će vam donijeti mir i zadovoljstvo.
* Pročitajte ponovno knjigu koja vas veseli – ili onu koja već duže vrijeme čeka na polici.
* Budite u kontaktu s obitelji i prijateljima, susjedima i kolegama s posla. Ponudite im potporu i ohrabrenje. Često zovite djedove i bake.
* Napravite playlistu omiljenih pjesama, glasno pjevajte, rasplešite se
* Pretvorite svoj dom u mini spa – s vremena na vrijeme upalite svijeće, napravite jednostavne maske za lice, pripremite si kupku i posvetite se sebi koliko možete
* Budite zahvalni na zdravlju – svom i zdravlju obitelji i prijatelja

I, ne možemo jače naglasiti – vježbajte jogu i meditirajte. Joga, ne samo da će vam pomoći prihvatiti neizvjesnost, živjeti više u trenutku, odagnati negativne misli i energiju iz uma i tijela, već će vam donijeti i više mira, razumijevanja i sućuti prema drugima, te shvaćanje da ostankom doma zapravo pomažete zaštititi druge jednako kao i sebe.

Detalji o Melon&Lime joga izazovu:
Sudionici joga izazova mogu osvojiti na kraju travnja našu traku za istezanje:https://melonandlime.com/products/stretching-strap
– u nagradnoj igri sudjeluju tako da kada objavljuju story dok vježbaju s nama na svom profilu, s našim tag-om, te ćemo na kraju 4mj nasumično odabrati pobjednika.
Učiteljice i termini:
Katarina Tavčar (SLO), vodi vježbe na Eng (Slow Flow yoga) u terminu: pondeljeak 18h / https://www.instagram.com/katarrrrina/?hl=en
Maja Ranogajec (HR), vodi vježbe na HR (Vinyasa Flow) u terminu: srijeda 18h / https://www.instagram.com/majafityoga/?hl=en

Natjecanje traje od sredine 3 mj, do kraja travnja.

YOGA&JA

Osnivačica brenda: Ivana Karmišević

Kako bi u vježbanje uključili i Vaše nasjalđe, na mom Instagram profilu YOGA&JA možete pronaći poze u jogi koje možete izvoditi zajedno s djecom. Tu možete pronaći ilustracije, fotografije i videe koji će Vas voditi kroz svaku pozu.

Želim Vašoj djeci i Vama dobru zabavu!
Vaša Ivana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.