Vilinski kruh | Domaći kruh s biljem

Recept:
– 1 suhi kvasac
– 4 šalice brašna
– 1 žlica ružmarina
– 1 žlica soli
– 1 žlica šećera
– 1 žličica papra
– 1 šalica tople vode
– 1 šalica tople pive
– razno bilje za dekoracije

Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli i u sredinu dodajte šalicu tople vode i tople pive. Umijesite tijesto i nauljite posudu u kojoj će kruh odstajati barem sat vremena. Kada se tijesto digne premjestite ga na pobrašnjenu površinu i razvucite na željenu dimenziju. Oblik može biti kakav god želite. Upalite pećnicu da se ugrije i smjestite svoje tijesto na lim s papirom za pečenje. Sada slijedi najzabavniji dio – dekoriranje! Pokušajte zamisliti okuse koje ćete osjetiti dok grizete pojedine komade kruha i na taj način birajte bilje i povrće koje ćete koristiti. Kruh pecite oko pola sata na 170 stupnjeva, ako je tijesto tanje razvučeno. Uglavnom, pecite dok lijepo ne porumeni dno.

Želim Vam dobru zabavu i dobar tek!

:)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *