Sve što trebate za domaću tjesteninu je brašno i jaje. Na svakih 100 g brašna ide jedno jaje i to je dovoljno za jednu osobu. Neki stavljaju sol u smjesu, a neki tek kada je kuhaju. Neki stavljaju cijelo jaje, a neki samo žumanjak. Ako koristite samo žumanjke, tjestenina će ispasti puno mekša.
Na podlogu stavite brašno u jednu hrpicu i u sredini napravite rupu gdje ćete staviti jaje. Jaje prethodno možete izmućkati u zdjelici ili direktno u brašnu. U jaje pomalo dodajte brašno rukom i počnite mijesiti. Mijesite minimalno 10 minuta, a onda ga ostavite da zamotano “odmori” barem 20 minuta. Ako imate stroj za tjesteninu, tijesto odmah podijelite u kuglice koje će biti idealne veličine za stroj i ostavite da odmore.
Začinsko bilje
Tijesto sam razvlačila valjkom i kada je bilo dovoljno tanko, podijelila na dva jednaka komada. Na jedan komad sam poslagala začinsko bilje koje sam pripremila – peršin i bosiljak i preklopila ga drugim. Sve skupa sam još jednom dobro razvaljala. Kada je bilo dovoljno tanko pobrašnila sam ga s obje strane i zamotala tijesto kao da motam štrudlu. Rezala sam tijesto tanje, ali kako bi se bilje što bolje vidjelo možete ga rezati šire ili na krpice.
Tjesteninu odmah kuhajte ili osušite i koristite drugi dan!
Dobar tek Vam želim!































