Uskršnja jaja | 4 različite jednostavne ideje

Kava i koštica avokada

Prvotna ideja je bila kupiti bijela jaja, ali da budem iskrena daleko su mi ljepša ova u nijansama bež i smeđe sa pokojom tamnijom točkicom tamnije boje.

Kada farbate kavom, dovoljno je skuhati jaja i ubaciti ih u posudu sa skuhanom kavom od minimalno 4 žlice mljevene kave.

Kada farbate košticom avokada, dovoljna vam je jedna koštica koju ćete prvotno morati kuhati od 20 do 30 minuta, odnosno dok voda ne dobije divnu tamno ružičastu boju, a onda ubacite jaja koja možete skuhati i u toj kipućoj vodi. Kada ste sigurni da su skuhana, ugasite sve i ostavite jaja u vodi.

Kada se jaja farbaju na prirodan način potrebno ih je ponekad ostaviti i do 12 sati u vodi u kojoj je prirodna boja jer će boja vremenom postati sve intenzivnija. Rezultat će biti daleko bolji na bijelim jajima ako je to ono što želite.

SAVJET:
Kod kuhanja sam u vodu ubacila žlicu octa kako bi mogla djelomično izguliti jaja i boju sa njih kako bi izgledala što rustikalnije i nepravilnije.

Ostatak kave od bojanja možete koristiti tako da jaja svijetlijih boja pošpricate s njom i dobit ćete tamne točkice. 🙂Flomasteri, vodene boje i tempere

Nešto od ovoga sigurno već imate u stanu i vjerujete da mogu nastati divna mala umjetnička djela na jajima bez da razmišljate o kuhanju prirodnih ili umjetnih boja.

Skuhajte jaja i pipremite nešto od navedenog pribora.

Par poteza flomasterom i vaša jaja mogu izgledati kao simpatične životinjice. Ako imate više vremena, ubacite i vodene boje ili tempere i dodatno ih “oživite”

Ako ste više umjetnička duša vođena osjećajem (kao ja :D) onda uzmite par tempera koje vam se sviđaju, ofarbajte jaja u određenu boju kako bi dobili ujednačeno platno, a onda preko svakoga povucite par poteza kistom kako bi izgledala kao slika kada se gledaju odozgo.

Kist je vrlo svestran ako se malo zaigrate. Tako je pomoću njega moguće špricati jaja sa različitim vodenim bojama ili temperama. Ofarbajte jaja u određenu boju ili ih ostavite u prirodnoj boji, a onda ih špricajte bojama po želji.

Ovakva farbanja će biti velika radost i vama i vašoj djeci. Savjetujem da se ne opterećujete previše konačnim rezultatom i da gledate da će baš svako jaje biti unikatno umjetničko djelo.

Za ove ideje me inspirirala Love, Ana na jednoj od svojih, uvijek kreativnih, SPOT radionica. <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *