Ono što vam je potrebno za pripremu mlijeka su:
– šalica od kave za mjeru
– zdjela
– velika staklena tegla od cikle/krastavaca/ajvara (jer je ona idealna za omjer jedna šalica badema – tri šalice vode)
– gaza ( ja sam koristila Zuma pamučnu vrećicu https://malistudio.hr/shop/origami-torba-pamuk-off-bijela/ )
– blender

- Zagrabite šalicu badema u teglu i prelijte ih sa 3 šalice vode. Ostavite ih da se namaču 24 sata.
- Nakon namakanja ih procijedite i stavite u blender. Dodajte vode ovisno o gustoći mlijeka koju želite – manje vode – gušće mlijeko, više vode – rjeđe mlijeko.
- Pripremite zdjelu i procijedite mlijeko na način da ga protisnete kroz gazu u zdjelu. U gazi će vam ostati bademi koje možete prosušiti i koristiti u kolačima, palačinkama i ostalom. Mi ih volimo odmah koristiti za malene palačinke u kombinaciji sa bananom i bademovim mlijekom i pečene na kokosovom ulju.
- Procijeđeno mlijeko vratite u blender kako bi u njega dodali neku vrstu zaslađivača i arome poput vanilije koja se odlično slaže s ovim mlijekom.
- Gotovo mlijeko prelijte nazad u staklenku koju ste koristili za namakanje badema na samom početku.
- Mlijeko može trajati maksimalno 3 dana i mora se držati u hladnjaku.



