Letter no.23 | Valentinovo

Draga Julia,

Danas je Valentinovo, kažu najromantičniji dan u godini. Znaš li što? Meni je svaki dan romantičan, a možda si to već i primjetila.

Svaki dan trudim se skuhati ili ispeći nešto što će vas razveseliti. Uvijek tvog tatu dočeka topla kava ili čaj, tek toliko da zamiriše na dom i ljubav. Svaka naša šetnja obilježena je nekim događajem – leptirom na livadi kojem smo se smijale, psu što te liznuo po ruci, tratinčicama koje si pronašla usred zime na livadi ili toplom pecivu koje smo zajedno jele. Trudim se da nam svima bude lijepo i da znaš da mi nije teško – jer vas volim.

Tvoj svaki dan može biti pun ljubavi ako ti tako odlučiš. Naravno kćeri da će biti dana kada nećeš moći ili nećeš htjeti, pusti ih neka dođu i neka prođu. Puno se da naučiti iz njih. Od trenutka kada se probudiš prvo se dobro protegni, a kada se pogledaš u ogledalo – nasmij se! Nemoj zaboraviti plesati barem malo u danu jer obećajem ti da je to lijek za sve probleme.

Uvijek se pitam kada ćeš čitati ova pisma hoćemo li se tvoj tata i ja smijati jedan drugome kao što se sada smijemo? Hoćeš li nas ljubiti i grliti svako jutro? Hoćeš li me maziti i govoriti mi “draaaagaaaaa mamaaa”, kao što mi sada govoriš? Hoće li nam se oči sjajiti dok plešemo svi troje vikendima? Hoće li nas ostati troje ili će nas plesati četvero? Petero? Zamisli koliko je to ljubavi!

Pa ti ćeš imati dečka jednoga dana! Julia, tko će biti tvoj Romeo? Već mogu zamisliti kako preokrećeš očima dok ti postavljam ovo pitanje. Vjerujem u bajke i od ničega se ne osjećam bolje i pozitivnije nego nakon čitanja jedne tebi. Čvrsto vjerujem da postoje ljubavi koje je nemoguće izbjeći i vjeruj mi da ćeš znati kada se to dogodi. Ako nisi sigurna zapamti jedno – ljubav je mir.

Voli te,

tvoja zauvijek zaljubljena mama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *