Recenzija: Boolab prirodna kozmetika

Što je zapravo prirodna kozmetika i postoji li to uopće?

Prirodnom kozmetikom smatra se ona koja u sebi ne sadrži vodu jer uz nju je u proizvode potrebno dodati određene sastojke pa da nabrojim neke:

  • prezervative – kako bi se uništili svi mikroorganizmi koji žive u vodi
  • antioksidanse – sprečavaju reakcije kisika i radikala sa sastojcima otopljenima u vodi
  • emulgatore – omogućavaju miješanje masti i ulja sa vodom, a rezultat su stabilne emulzije sa vodom ili uljem u kremama itd. u obliku raspršenih kapljica
  • buffere/puferske tvari – stabiliziraju pH vode kako se nebi promijenio kada ostali sastojci dođu u dodir s njom

Shvaćate koliko se dodatnih sastojaka dodaje kako bi se proizvod održao stabilnim? Oni najčešće djeluju poprilično štetno. Dodamo li još i sastojke koji produljuju trajanje proizvoda u njemu se zapravo nalazi najmanje sastojaka zbog kojih proizvod i kupujemo. Uzmimo sada za primjer Boolab maslac za tijelo i njegove sastojke: shea maslac, kakao maslac, bademovo ulje, kokosovo ulje, vitamin E, eterična ulja. Vidite razliku? Svaki sastojak vrlo dobro poznajete.

Body Butter Cherry
Sastav: shea maslac, kakao maslac, bademovo ulje, kokosovo ulje, vitamin E, eterična ulja

Ovaj maslac za tijelo je fine teksture koja se lako nanosi i kako ga postepeno zagrijavate svojoj kožom tako se on topi i još lakše razmazuje. Potrebna je vrlo mala količina ovog maslaca kako bi se nahranila koža. Prvi put sam nanijela predebeli sloj, ali zato sam nakon par nanošenja našla pravu mjeru. Zašto mi je toliko trebalo? Jer sam naučila da sa većinom kupovnih krema trebam nanijeti dosta debeli sloj kako moja koža nebi bila suha drugo jutro. Miris koji sam odabrala je cherry i zadovoljna sam s njim. Inače preferiram kreme sa manje ili bez mirisa jer to znači da u sastavu nema parfema, ali obzirom da je miris došao iz eteričnog ulja, nemam ništa protiv. Odlično je što sam sve proizvode imala priliku isprobati za vrijeme vrućina i sada kada je zahladilo. Padom temperature moja koža je suha već drugi dan i tu mi je pomogao maslac. Moram priznati da sam ga nosim u torbi i za ruke, a ostatke sa poklopca koristim za usne jer zašto ne?

Face Cleaning Grains
Sastav: Eko zob, kaolin glina, kamilica, menta

Ovaj proizvod me oduševio jer je u njemu pogođen dobar omjer sastojaka. Kada sam sama pokušavala napraviti ovako nešto jednostavno mi nije išlo. Prah koji dolazi u staklenoj bočici lagano istresete na dlan, a onda namočite drugu ruku i pustite da vam par kapi vodi klizne niz prste u vaš dlan. Prstom spojite vodu i prah da dobijete pastu koju onda nanosite na lice. Ovo nije proizvod za skidanje šminke već za čišćenje lica od nečistoća, prašine i znoja.

Savjet: Osobno kod rutine čišćenja lica prvo čistim lice uljem jer vjerujem da ulje kupi i bolje skida prirodna ulja, šminku i kremu za sunčanje, a tek onda ovakvim proizvodom koji će pokupiti preostale nečistoće.

Bathbomb
Sastav: himalajska sol, gorka sol, epsomska sol, morska sol, soda bikarbona, škrob, limunska kiselina, mica prah (boja), čista eterična ulja

Ova bombica mi se poprilično svidjela jer me ništa nije peklo od nje i nakon kupanja mi je koža bila super mekana! Do sada sam isprobala dobar broj bombi za kadu i na dosta njih sam reagirala. Još uvijek nisam sigurna koji sastojak mi je izazivao crvenilo i svrab. Zanimljivo je što ovu kuglicu možete koristiti i kod kupanja djece jer sama bombica je zapravo jestiva (kao i svi proizvodi Boolab J ) i ako djeci dospije u usta ne morate brinuti!

Savjet: Ako tražite neki zabavan poklon za djecu ili nekome za opuštanje – imate moju poreporuku za ovaj proizvod.

Lipbalm Strawberry
Sastav: kokosovo ulje, shea maslac,kakao maslac, mango maslac, avokado maslac, aloe vera malsac, bademovo ulje, karanuba vosak i vitamin E

Ovaj proizvod funkcionirao je u tankom sloju dok je vani bilo toplo vrijeme, čim je temperatura pala, morala sam nanositi deblji sloj i tjerati se da ga ne pojedem jer je: 1. prefin, 2. stalni vlaženjem usana skidam proizvod s njih. Kada sam se napokon natjerala ne lizati usne ovaj balm je jako jako hranjiv. Potrebno je pustiti da djeluje, najbolje u večernoj rutini prije spavanja nanijeti debeli sloj i ostaviti do jutra. Ujutro su usne nahranjene, a ostat će i preko dana ako ga redovito nanosite, pogotovo na gornju usnicu koja najviše strada za vrijeme hladnijeg i vjetorvitog vremena.

Savjet: istrljajte usnice prirodnim peelingom i nanesite bogati sloj ovog balm-a. Nakon toga nanesite ruž za usne. Meni je dosta dugo držao ruž, nije mi toliko upadao u borice na usnama.

Hair Oil
Sastav: kokosovo ulje, ulje makadamije, arganovo ulje

Moja prirodna kosa je valovita, suha i neposlušna, pogotovo kada je puno vlage u zraku. Ulja nikada ne koristim nakon pranja ili kod stiliziranja kose jer meni to samo umasti kosu već ih koristim kao masku koju držim jedan dio dana ili kroz noć. Ovaj spoj ulja na mojoj kosi i tjemenu djeluje jer kokosovo ulje hrani, ulje makadamije je odlično za oštećenu kosu, a arganovo za neposlušnu. Neočekivani pomak bio je što mi se smanjila perut koja nastaje zbog korištenja šampona za suho pranje barem dva puta mjesečno.

 

Hvala Martini na predstavljanju svoje ručno rađene prirodne linije kozmetike i povjerenju da napišem svoje dojmove o njezinim proizvodima. Toliko sam već prirodne, handmade i homemade kozmetike isprobala da vrlo skeptično pristupam ovakvim proizvodima, ali u ovom slučaju moram priznati da sam baš uživala!

Više o Boolab proizvodima saznajte ovdje.

2 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *