Recenzija: Beaba Babycook

Dugo sam premišljala hoću li kupiti ovaj uređaj i hoće li mi se isplatiti jedna takva investicija? Kako nam je ovo prva beba nisam bila sigurna što mi zapravo treba od svih uređaja i pomagala koja se nude u trgovinama.

Babycook je praktičan uređaj koji odrađuje 4 radnje umjesto vas – kuha na pari, miksa, podgrijava i odmrzava. Sastoji se od fiksne stanice na kojem je glavni gumb, poklopca, posude koja se montira na stanicu i u kojoj se miksa, posude u kojoj se kuha, poklopca za miksanje i žlice.

Ono što vi morate je oguliti povrće ili voće i narezati na komadiće od otprilike 1 centimetar jer nožići nisu jako nisko pa postoji mogućnost da će u kašici ostati komadića kako meni često ostaje, ali sada to više nije problem jer je Julia veća. Osobno meso nisam pripremala u kuhalo jer njega kuham u zajedničkoj juhi bez začina. U slučaju da kuham juhu, povrće skuham u juhi, a onda pohranim dio za sutra kada ju prokuham, a povrće nanovo skuham na pari u uređaju pa smiksam sa juhom.

 

Mjesto gdje se ulijeva voda u spremnik

Kuhati možete 5, 10 ili 15 minuta, ovisno koliko vode ulijete u spremnik. Na posudi je to označeno mjerama 1, 2 i 3. Mene je to u početku brinulo jer kako ću ja znati koliko trebam kuhati na pari? No vrlo je jednostavno – voće 5 minuta, povrće 10 minuta, a recimo meso,mrkva, batat, krumpir i svo ostalo povrće koje treba malo duže kuhati – 15 minuta. Super je jednostavno što uređaj ima samo jedan gumb koji stisnete za početak kuhanja, a onda ga okrenete kako bi miksali. Kada je kuhanje gotovo, uređaj vam daje zvučni signal što je skroz praktično jer se mi najčešće igramo u drugoj sobi. Istina je da se sve može koristiti jednom rukom, ali meni se to pokazalo kao nešto negativno. Na uređaju mi je puknulo više plastičnih dijelova i nisam sigurna jesam li ja toliko nespretna ili je kvaliteta uređaja lošija.

Poklopac sada više ništa ne drži

 

 

Poklopac se jednostavno otvara i zatvara i nisam imala nikakvih problema s njim dok jedan dan nisam držala Juliju u jednoj ruci, a drugom otvarala poklopac nakon kuhanja i iz nekog razloga jedan sitni plastični dio je puknuo, a onda je ubrzo puknuo isti taj komadić ali na drugoj strani. Sada poklopac više nije fiksiran i mogu ga izvaditi bez da odvrnem šaraf koji ga drži. Naučila sam tehniku kako zatvoriti poklopac, a da se on ne otvori tokom kuhanja ili miksanja. Uređaj i dalje radi ispravno samo povremeno imam poteškoće sa zatvaranjem.

 

 

 

 Plastika koja je pukla

Posuda u kojoj se kuha i miksa lako se skine sa uređaja i vrati nazad. Sama posuda sastavljena je od dva plastična dijela koji se lako skinu, operu i vrate. Na dnu uređaja nalazi se nož koji se sastoji od dva dijela koja se lako rastave i sastave nazad. Uređaj sam prala ručno i možda par puta ubacila u perilicu posuđa. Ono što se dogodilo je da sam opet imala Juliju u jednoj ruci, a drugom rukom uhvatila posudu koja se sušila na radnoj plohi. U tom trenu osjetila sam pod prstom jedan komadić plastike koji je puknuo u tom trenutku. Upravo taj mali sitni dio drži bijelu plastiku ručkice. Nakon ovog oštećenja više nisam sigurna u kvalitetu plastike na uređaju. Ponavljam, on je i dalje funkcionalan i mislim da je dobra investicija u smislu da mi štedi vrijeme i ne znam kako bi bez njega. Nadam se da se u budućnosti više neće odlomiti niti jedan dio.

 

 

Kako držimo sve na mjestu
Bijela plastika više ne stoji sama

Povremeno se pitam zašto nisam uzela Philips  Avent kuhalo? Mislim da je presudio dizajn koji se na kraju pokazao kao nešto sasvim sporedno u cijeloj priči. Za tu cijenu po kojoj se prodaje mislim da bi Babycook trebao biti daleko kvalitetnije izrade. Svi dijelovi se mogu naručiti i zamijeniti, ali su cijene takve da se ne isplati, bolje je investirati u novi ako ga planirate koristiti svakodnevno i kroz duže vrijeme. Uređaj koristimo najmanje tri puta dnevno i to za sve nas. Ako ste tek kupili uređaj ili ga planirate kupiti preporučam da malo pripazite kako vam se nebi dogodilo što i meni.

 

Okus hrane kuhane na pari i u loncu – TEST

Kuhala sam tri ista sastojka na pari i u lončiću 3 puta i Julia je bolje jela ono kuhano na pari. Osobno mi je to povrće ipak imalo više okusa.

Recept za doručak ili večeru koji mi obožavamo

Sastojci:
– Zobene pahuljice ili miks žitarica
– Voće po želji (mi najčešće kuhamo jabuku i krušku u ovoj kombinaciji, ali sve ovisi o tome što uzmemo baki iz vrta 🙂 )

Priprema:
U posudi izmjeriti vodu do razine 2 i uliti u spremnik. Na dno posude nasipati zobene pahuljice, a u posudu za kuhanje narezati jabuku i krušku i posipati cimetom. Zatvoriti uređaj i stisnuti gumb. Nakon desetak minuta kada uređaj zazvoni, žlicom koju ste dobili izvadite posudicu sa kruškama i jabukama i dodajte ih zobenima koje su se skuhale na dnu u soku koje je kapalo iz voća. Sve zajedno smiksajte i uživajte i vi i vaša bebica.

Uz uređaj sam kupila posudu u kojoj kuham žitarice i tjesteninu, ali sam smislila ovaj način kako bi se žitarice napile soka iz voća koje se kuha iznad njih.

Moram napomenuti da je ovo moje osobno iskustvo i možda se dogodilo samo meni, a vi ako ste zacrtale da vam treba baš ovaj uređaj jer vam se paše uz kuhinju/mislite da je najbolji/jednostavno ga želite preporučam da ga kupite jer jednom kada se naučite vidjet ćete koliko je jednostavnije kuhati u njemu uz malu bebu. 🙂

Ivana

Beaba Babycook

4 Comments

 1. Odlican post, bas mi je tako nesto trebalo za procitati, iako se jos predumisljam uzeti li ga ili ne. iznenaduje me da za takvu cijenu tako lako puca i nema garanciju za zamjene djelova.

  1. Garancija postoji, ali kazu ako je aparat funkcionalan, oni ne mogu mijenjati. Nakon razgovora sa dosta zena zakljucak je da je Beaba ipak “manje zlo” od Philips Aventa. Ja bi svakako ponovo Beabu uzela da kupujem jer Philips ima daleko vise stvari koje se moraju rastavljati kod pranja. 🙂 Hvala ti! <3

   1. Evo da vam se javim u vezi Phillips Aventa. Kupila ga u 5 mj pa je prestao raditi u 9 mj. U trgovini mi dali novi uređaj i sad mi se opet pokvario, nakon 5 mj koristenja. Sutra ga idem vratit i razmisljam uzeti Beabu. Kako ste i sami rekli, mozda je manje zlo. Avent kuhalo me skroz razocarao, jos sam ga koristila samo jednom dnevno za rucak. 🙁

    1. Beabu i dalje koristim svaki dan, barem jednom i jos uvijek je u dobrom stanju. 🙂 Mislim da je onda Avent kuhalo definitivno – ne.
     Hvala ti sto si podijelila to! <3

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *