Žena je ženi vuk (mama je mami krava)

Od kada sam zatrudnila, učlanila sam se u puno mamastih grupa kako bi saznala nešto više o trudnoći, porodu, majčinstvu, kolicima, kašicama i ostalome. U početku je bilo dosta zabavno. Razne teme, super savjeti, brze informacije i puno komentara.

Komentari.

To je mjesto gdje valjda svi smijemo biti najveći šupci, ups!, suci svega. Jedno dobronamjerno pitanje zabrinute mame pretvara se u veliku diskusiju u kojoj je prvotno javno kamenuju, a onda možda udjele i koji savjet. Zanimljivo je kako čitajući komentare postoje 3 vrste komentaruša.
Prva vrsta je ona koja sekundu nakon što je netko postavio pitanje odgovara sa maksimalno negativnim komentarom jer ona je savršena u svemu što radi. Najčešći konflikti se događaju ako bebi malo mlađoj od 6 mjeseci dajete bilo što drugo osim adaptiranog ili svog mlijeka. Nemojte niti spominjati vodite li svoje dijete sa sobom po dućanima ili kafićima jer odjednom postajete – nemajka. U tu kategoriju spadate i ako svojem djetetu dajete bilo kakav lijek koji nije na prirodnoj bazi. Uh, kada već spominjem prirodno – ne smijete priznati da ste primile epiduralnu jer roditi je jako lako i sve isto podnosimo bol. Ako ikada dođete u dodir s ovom vrstom, apsolutno ignorirajte. Nitko od nas nije savršen, niti bi to trebao biti.
Druga vrsta daje zanimljive savjete i zaključke, bez imalo razmišljanja. Trenutno najsvježiji zaključak jedne drage komentaruše u mojoj glavi je da, pazite sada, dijete jedne mame nije još prohodalo zbog toga što dijete nije dojeno. Ostavit ću vas da malo razmislite o tome.
Treća vrsta je ona dobronamjerna i šaljiva. One napišu iskreni komentar sa realnom situacijom u kakvoj se više-manje svi nalazimo. Zbog ovakvih se u čak i najkriznijim situacijama uspijemo nasmijati. Naiđete li na ovakve komantaruše, podržite ih i stavite srčeko. <3

Žene, budimo jedna drugoj potpora. Znam da svijet još uvijek nije idealno mjesto za biti žena, ali moramo se držati zajedno. Pokušajte što manje osuđivati jer lijepa riječ puno znači. Umjesto da kažete: “Izgledaš grozno, je l’ opet nije spavao cijelu noć?”, probajte reći “Svaka čast, stvarno ti se divim kako uspjevaš hendlati sve to!” ili “Super si mama!” ili usisajte umjesto nje, skuhajte, pričuvajte dijete! Ili je jednostavno zagrlite neka odmori minutu na vašem ramenu.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.