Ljubav

Bio je to jedan opušten i zabavan put u Beograd sa prijateljima. Šetali smo, istraživali, fotografirali, fino papali i pili. Jednom rječju – uživali. Zašto spominjem baš taj put? Upravo tamo smo odlučili da je vrijeme za korak dalje u našoj vezi.

Spontano smo posjetili zlatarnu koju sam već duže vremena pratila. Odmah sam ugledala svog favorita i zaljubila se. Prsten je ostao na smanjivanju, pa me kroz dva tjedna dočekao u Zagrebu. Muž je sjeo uz mene i zaprosio me. Nije bila neka filmska prosidba i ja sam bila zabrinuta da našoj djeci neće biti zanimljiva priča kako je tata sjeo uz mamu i stavio joj prsten na ruku. Ali sasvim neplanirano, nastala je nova priča. Nisam naučila nositi prsten, pa sam ga tako svaku večer skidala i spremala u kutijicu. Tako se moj najdraži dosjetio da me svako jutro iznova zaprosi. Trajalo je to oko mjesec dana, dok jedno jutro nije pogodio pravu mjeru.

Romantika.

Uslijedila je i prva neuspjela trudnoća. Kroz to iskustvo nestajala je romantika, ali budilo se nešto puno iskrenije. I bliže. I toplije. Intimnije. Nešto neopisivo. Suosjećajnost i potpuna prisutnost. Iskreni, svjesni i dugi zagrljaji i poljupci. Bez žurbe i bez razmišljanja. Sjećam se kako sam pomislila kako TO ne želim nikada izgubiti.

Zaokupljalo me planiranje svadbe i polagano sam se oporavljala od nesretnog događaja. Stigla je i Nova godina koju smo odlučuili proslaviti u Beogradu. Druženje me natjeralo da zaboravim na ružne stvari. Opustila sam se i odlučila zabaviti. Ponovo smo posjetili istu zlatarnu gdje smo ovaj put izabrali burme. Nisam sigurna, ali mislim da se upravo tu dogodilo čudo zvano Julia.

Julia je jedna mala zahtjevna curica koja voli puno pažnje, maženja i nošenja. Većinu dana ne spava što me poprilično iscrpljuje. Dok dođe večer i muž s posla, nisam više sposobna biti onakva kakva sam nekada bila. Nemam više snage smišljati iznenađenja, putovanja, šetnje i druženja. Nekada ga zaboravim pitati kako je. Jedino što želim je da on preuzme kćer, a da ja u miru jedem, legnem u kadu, otuširam se ili pogledam seriju.

Romantika?

Romatnika je i dalje tu, ali malo drugačija. U dodirima nogu dok spavamo, podgrijavanju večere, punjenju kade vrućom vodom, presvlaćenju Julije, iznenadnom kebabu ili sladoledu. Nemamo više cijeli dan za sebe, ali imamo svojih 5 minuta kada Julia odluči zaspati. Ali se zato tih 5 minuta čini kao 55.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.