,

6 savjeta kako stvoriti rituale i držati ih se?

I. ZAPOČNITE S MALIM RITUALIMA

Započinjanje s ritualim nije uvijek jednostavno jer bi bilo poželjno i držati ih se da bi osjetili pozitivan učinak. Kada se ujutro probudite probajte reći “hvala” jer spavate u toplom krevetu i ništa vam zapravo ne nedostaje. Nakon toga složite krevet da bi vaša soba istog trena djelovala pospremljeno i uredno, a kada se vratite s posla dočekat će vas lijepi prizor. Eto, dosta za početak. 🙂

II. DRŽITE SE ODLUKE

Rituale gotovo uvijek biramo jer znamo da ćemo se poslije njih osjećati puno bolje i pozitivnije. Zato kada odlučite krenuti navečer u teretanu ili svako jutro prije doručka otrčati krug po kvartu nemojte odustati jer od ovakvih čvrstih odluka i promjena možete postati samo bolji.

III. RASPORED

Raspored se uvijek mijenja i pokušajte svoje rituale držati nepromijenjenima.

IV. STVORITE OKRUŽENJE KOJE ĆE VAS POTICATI

Uredite kutak u svom domu samo za vaš ritual, kupite novi rokovnik u koji ćete pisati, nosite narukvicu ili lančić koji će vas uvesti u stanje u kojem ćete usred dana, koji je najčešće prebrz i kaotičan, pronaći svoj mir i krenuti dalje.

V. NE OSTAVLJAJTE NAJTEŽE ZA KRAJ

Krenite najprije s NAJTEŽIM stvarima koje vam dan donosi jer ćete na taj način do kraja dana, kako vam bude opadala energija, moći obaviti sve što ste isplanirali.

VI. OTKRIJTE JESTE LI JUTARNJI ILI VEČERNJI TIP?

Ako je vaš novi ritual nešto što zahtjeva mir i samostalno vrijeme potrudite se istražiti odgovara li vam više ustajati ranije prije svih ili ostati duže budan nakon što svi zaspu.

Neka vam cijela godina bude puna pozitivnih rituala koji će vas poticati da budete još hrabriji, još bolji, još uspješniji i prije svega mirni, sretni i ispunjeni.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vezane objave

Dokolica

“Ovakve riječi … nisu upućene čovječanstvu, već vremenu, čitateljima novina, masi čija opasnost, smatram, ne leži u manjku vjere u sebe i vlastitu uzvišenost. Često

Klikni za više »

Barefoot obuća

Ovo je jedna od tema koja mi neprestano zaokuplja misli. Gledala sam, čitala, ispitivala stručnjake i došla sljedećeg zaključka – djeca trebaju hodati bez uložaka

Klikni za više »